زخمه

وب نوشت های یکی که دیر رسیدن عادتش است ...

زخمه

وب نوشت های یکی که دیر رسیدن عادتش است ...

زنان ایران باستان

 

چند روز پیش داشتم کتابی رو مطالعه می کردم در مورد زنان ایران قبل از حمله مسلمانان عرب به ایران، این چند تا نکته جالب رو  در مورد زنان موفق ایرانی یادداشت کردم تا اینجا بیاورم. اتفاقا چند وقت پیش کتاب حجاب آقای مطهری را مطالعه می کردم که ایشان گفته بودند که با آمدن اسلام زنان ایرانی آزاد شدند در حالی همان زمانی که اعراب دختران خود را زنده به گور می کردند زنان ایرانی در بالاترین مقامات کشور حضور داشتند و در ایران باستان تولد دختر را منشا خیر و برکت خانواده می دانستند. این هم تعدادی از زنان ایران باستان:

 

یوتاب

سردار زن ایرانی که خواهر آریوبرزن سردار نامدار ارتش شاهنشاهی داریوش سوم بوده است. وی در نبرد با اسکندر مقدونی همراه آریو برزن فرماندهی بخشی از ارتش را بر عهده داشته است. او در کوههای بختیاری را را بر اسکندر بست اما یک ایرانی خاءن راه ره به اسکندر نشان داد و او از مسیر دیگری به ایران هجوم آورد. از او به عنوان شاه آتروپاتان (آذربایجان) نیز یاد شده است. با این همه هم آریوبرزن و هم یوتاب در راه وطن کشته شدند و نامی جاوید از خود بر جای گذاشتند.

 

آرتمیز (آرتمیس)

نخستین و تنها دریاسالار جهان تا امروز. او به سال 480  پیش از میلاد به مقام دریا سالاری ارتش شاهنشاهی خشایارشاه رسید و در نبرد ایران و یونان ارتش شاهنشاهی ایران را از مرزهای دریایی هداست کرد. تاریخ نویسان یونان او را در زیبائی ،برجستگی و متانت سرآمد همه زنان آن روزگار نامیده اند.

 

آتوسا

ملکه بیش از 28 کشور آسیائی در زمان امپراطوری داریوش بزرگ. هرودوت پدر تاریخ از وی به نام شهبانوی دارویش بزرگ یاد کرده است و آتوسا را چندین بار در لشگرکشیهای داریوش بزرگ یاور فکری و روحی او دانسته است. چندین نبرد و لشگر کشی مهم تاریخی ایران به گفته هرودوت به فرمان ملکه آتوسا صورت گرفته است.

 

آرتادخت

وزیر خزانه داری و امور مالی دولت ایران در زمان شاهنشاهی اردوان چهارم اشکانی. به گفته کتاب اشکانیان اثر دیاکونوف روسی خاورشناس بزرگ، او مالیتها را سامان بخشید و در اداره امور مالی خطائی مرتکب نشد و اقتصاد امپراطوری پارتیان را رونق بخشید.

 

آزرمیدخت

شاهنشاه زن ایرانی در سال 631 میلادی. او دختر خسرو پرویز بود که پس از "گشتاسب بنده" بر چندین کشور آسیایی پادشاهی کرد. آذرمیدخت سی و دومین پادشاه ساسانی بود. معنی این نام یعنی پیرنشدنی و همیشه جوان است.

نظرات 4 + ارسال نظر
ندا عبدی 23 خرداد 1389 ساعت 20:53 http://nedaiefarda.blogfa.com

سلام
خوشحالم که اینقدر اکتیو شدین آقای یارمحمدی
امیدوارم همیشه اینقدر پرانرژی باشید و البته خوشحال و شاد هم باشید

درود
مرسی از لطفتون
امیدوارم همچنان اینگونه ادامه داشته باشد.

... 23 خرداد 1389 ساعت 21:03

در باره تومروس آنا قاتل کوروش هم می نوشتی خب

ان شا الله در فرصتی مناسب به این مساله هم خواهم پرداخت.
اما نوشتن از تومروس جایش اینجا نبود و من تازه از بین پنجاه زن ایران باستان اینان را از دوره های مختلف انتخاب کردم.

الناز 24 خرداد 1389 ساعت 17:58

سلام

من برگشتم.

وقتی بچه بودم با غرور میگفتم : دریغ است ایران که ویران شود
اما الان چی؟ اصلا چیزی از ایران مونده که بشه ازش دفاع کرد؟
افسوس می خورم وقتی میبینم که همه عقبگردها با اومدن اسلام به ایران بعد از حمله اعراب شروع شد والان اونها کجا هستند و ما کجاییم؟
اما با همه اینها من هنوز هم امیدوارم تو هم سعی کن امیدوارباشی چون
همیشه زیباترین بارانها از سیاه ترین ابرها می بارند.

{گل}

درود
خیلی خوش اومدید.
منم باهاتون موافقم.
این نوشته ام در ادامه مطالعاتی است که دارم می نویسم.
البته امیدوارم بتونم همچنان ادامه بدهم.

مسعود 24 خرداد 1389 ساعت 23:40

زمان و زن
در ساحلی شنی بازی می کنند
آینده او را پنهان
و گذشته
او را پیدا می کند

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد