زخمه

وب نوشت های یکی که دیر رسیدن عادتش است ...

زخمه

وب نوشت های یکی که دیر رسیدن عادتش است ...

خورش فسنجان

 بعد از چند روز بی اینترنی آمدم.فعلا که محل کارم عوض شده و در یک محیط خوب مشغول به کار شدم. بعدا در این مورد بیشتر می نویسم اما فعلا فسنجان را عشق است. در اینکه بنده بسیار به فسنجان علاقه مندم هیچ شک و شبهه ای وجود ندارد. یکی از نقاط ضعف بنده این است که شاید در برابر پول و مقام بتوانم مقاومت کنم و کف از عنان ندهم اما با دیدن فسنجان دیگر خدا را هم بنده نیستم یکی از شرایطم برای همسر آینده‌ام بلد بودن این خورش می‌باشد اما برای اینکه تنوعی هم در اینجا داشته باشم بالاخره این دستور پخت را پیدا کردم. البته این خورش با مرغ تهیه میشود که آن نیز خوشمزه است اما در دستپخت مادر که از گوشت چرخ کرده استفاده میکند یک چیز دیگر است به مرده بدهی زنده میشود. البته از نظر بنده دستپخت مامان یک چیز دیگر و کسی مثل آن نمیتواند آشپزی کند. خیلی بد عادتم کرده و باعث شده که حتی اگر بیرون هم غذا خورده باشم حتما یک سری به روی اجاق بزنم و تا قسمتی خود را از آن بی نصیب نگذارم.

 

 

 

 

مواد لازم :

یک عدد    نیم کیلو     مرغ متوسط یا  گوشت چرخ کرده
300 گرم     مغز گردوی چرخ شده
یک فنجان       پیاز رنده شده
4 قاشق سوپخوری      رب انار
2 قاشق سوپخوری      شکر
به قدر کافی     نمک

طرز تهیه:

مرغ را پاک کرده، چند قسمت می کنیم ( اگر گوشت چرخ کرده بود، آن رابه صورت گلوله های کوچک در می آوریم و به همان روش گوشت مرغ عمل می کنیم). با یک یا دو قاشق روغن آن را سرخ کرده و کنار می گذاریم. بعد پیاز را در روغن کمی تفت می دهیم. سپس گردو را اضافه کرده و با پیاز تفت می دهیم و می گذاریم همراه 3 لیوان آب با حرارت ملایم، بپزد. بعد مرغ را اضافه می کنیم تا مرغ و گردو با هم بپزند. رب انار، شکر و نمک را به خورش می افزائیم، تا خورش کاملاً به روغن بیفتد( جا بیفتد). برای اینکه خورش خوش رنگ شود می توان یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی به آن افزود.
یادآوری: در صورتی که گوشت مرغ زودتر بپزد، می توان مرغ را از خورش خارج کرد تا با شعله ملایم کاملاً بپزد و جا بیفتد( کم آب شود). در این صورت خورش خوشمزه ای خواهد شد. 

پس از اتمام، فسنجون را مزه کنید، باید مقدار کمی نمک بریزید تا مزه‌های موجود در فسنجون را احیا کند. پس از مزه کردن اگر زیاد از حد ترش بود باید با مقدار کمی شکر آنرا تنظیم کنید. شکر برای شیرین کردن فسنجون نیست، مقدار کمی شکر تنها برای این است که ترشی مزه فسنجون را تقلیل بدهیم. بعضی رب انارها ترش نیستند و در نتیجه امکان دارد اصلا نیازی به شکر نباشد. هنر فسنجون درست کردن در همین تنظیم مزه آن است، در این کار دقت کنید!
فسنجون را با چلو سفید سرو می‌کنند.

در شمال ایران برای بهتر جا افتادن خورش، از شب قبل، گردو را به مدت چند ساعت با حرارت ملایم در آب می پزند و هر نیم ساعت، یک استکان آب خنک به آن اضافه می کنند. روز بعد بقیه مواد را به آن می افزایند.شما هم می توانید برای داشتن خورشتی لذیذتر این کار را انجام دهید.

نکات تغذیه ای :
- چربی گردو از نوع گیاهی و غیر اشباع است. بنابراین مصرف آن، خطر مصرف چربی های اشباع را ندارد.
- گردو یکی از مغزهای روغنی است که املاح گوناگونی مثل مس، آهن، کلسیم و فسفر دارد.
- گردو منبع خوبی از بیوتین است بنابراین برای پوست و ریزش مو مفید است.

تذکر:
خوردن زیاد مغز گردو باعث سوء هاضمه می شود.
- افرادی که دچار آلرژی ( حساسیت)، ناراحتی کبدی و ناراحتی معده هستند، باید در خوردن گردو احتیاط کنند.